CANÇÓ AL PIANO
Gerard Moreno Sabaté (veu i piano)

23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018

Gerard Moreno, piano i veu. 23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018Inicia els estudis musicals a Reus a l’acadèmia del mestre Josep Casanovas. Obté el títol de Professor Superior de Música al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, més tard es llicencia en Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amplia els seus estudis de música moderna en Creació i Improvisació. Més tard, obté també el Post-grau en direcció coral a la universitat Ramon Llull.

Ha dirigit diverses entitats corals a la província de Tarragona, actuant arreu del territori català i sud de França. Com a cantant membre d’agrupacions corals va debutar a la Companyia Lírica Ciutat de Reus, més tard es va incorporar al Cor Ciutat de Reus i després al Cor Ars Música de Tarragona.

Com a pianista té una llarga experiència com a pianista de saló i ha acompanyat diverses formacions musicals i solistes. Amb el duet de piano Piano a 4 va realitzar diversos concerts a nivell local i participà en la 2a edició del Festival de Música al carrer de Vila-seca.

A nivell docent és professor titular de l’Escola Municipal de Música de Montblanc, on exerceix de professor de llenguatge musical, pianista acompanyant i cant coral a tots els nivells. També ha estat professor de llenguatge musical, harmonia, piano, música de

cambra, acompanyament i altres matèries a l’Institut Musical de Reus i al Conservatori de Tarragona. És, a més, organista titular del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia a Reus i pianista a Nessun Dorma Cerimonal Services. És director, pianista i cantant al grup d’havaneres Habana Vieja amb qui ha actuat pel territori Espanyol i Cubà.

Com a musicòleg ha treballat en la investigació i recerca de patrimoni històric en el fons

de l’arxiu musical de la Prioral de Sant Pere de Reus, en el marc de la col·lecció Inventaris dels fons musicals de Catalunya. També treballa en altres fons històrics d’interès local.

A Ràdio Montblanc ha participat en la producció del programa d’havaneres Habana Vieja havaneres a peu de muralla.

 

PROGRAMA

La fada i la bruixa                  Josep Bastons / Carles Casanovas

No sé…                                     Josep Bastons / Antoni Mas

La sirena del racó                  Gerard Moreno

Vestida de nit                         Càstor Pérez / Glòria Cruz

Un núvol blanc                       Lluís Llach

 

—————————

 

¿Y tú que has hecho?              Eusebio Delfín

Acuarela paraguaya                 Arnaldo Peralta / Luis Alberto del Paraná

Meditaçao                                 Antonio Carlos Jobim

Alfonsina i el mar                     Ariel Ramírez

Lágrimas negras                      Miguel Matamoros