Història

Activitats organitzades per ACC-I

Cicles de Música Catalana-Iberoamericana

Amb la intenció de donar a conèixer la creació dels principals compositors catalans contemporanis, als qui se’ls ha dedicat cada any un dels Cicles, entre els quals, Xavier Montsalvatge, Joan Guinjoan, Joaquim Homs, Josep Soler, Jordi Cervelló, Albert Sardà, Josep Mestres Quadreny, Carles Guinovart, Benet Casablancas, Xavier Benguerel, Salvador Pueyo, Salvador Brotons, Manuel Oltra, entre d’altres, l’any 2011 vam celebrar-ne la XVI edició amb èxit de públic. Aquest cicle es presentà en 3 ocasions a la ciutat de l’Havana.

Cicles de Monuments Vius

Realitzat en monuments, castells, esglésies, etc., de gran valor cultural i arquitectònic i fonamentalment de la província de Tarragona.  Van celebrar-se fins l’any 2008 18 edicions d’aquest cicle en el castell d’ Escornalbou, la Cartuja d’Escaladei, l’antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc, entre d’altres escenaris, tots datats en l’edat mitjana o el Renaixement.

Trobades de Música iberoamericana per a Joves Intèrprets

L’ACC-I atengué el desenvolupament dels joves artistes i organitzà, durant els anys 2007 i 2008, 3 trobades de joves. Aquests van ser un estímul per als joves de les comarques de Tarragona. Va treballar-se molt amb la finalitat d’estimular i incentivar als joves de les comarques els valors perquè continuessin amb la seva labor com a professionals de la música. Tot i això, com que no rebíem el suport econòmic suficient, ens vam veure en la necessitat de suspendre aquest esdeveniment.

Cicles de música Popular i Tradicional Catalana

L’ACC-I realitzà, per espai de 12 anys, aquest cicle, el qual va ser rebut amb molt caliu per part de les poblacions en què van realitzar-se els concerts. VIII Festivals d’Havaneres i Boleros de la Costa Daurada. L’ACC-I amb el patrocini de Catalunya Caixa, organitza des de 2004, el Festival d’Havaneres i Boleros. A partir del 2011 es canvia el nom i passa a anomenar-se Festival de Música Iberoamericana, amb el propòsit d’ampliar el ventall de possibilitats que presenta la música llatina en general.

Festival de Boleros

Habaneras de la Costa Daurada

 

………………………………………………………………………………………………

 

Actividades organizadas por la ACC-I

Ciclos de Música Catalana-Iberoamericana

Con la intención de dar a conocer la creación de los principales compositores catalanes contemporáneos, a los que se le ha dedicado cada año uno de los Ciclos, entre ellos, Xavier Montsalvatge, Joan Guinjoan, Joaquim Homs, Josep Soler, Jordi Cervelló, Albert Sardà, Josep Mestres Quadreny, Carles Guinovart, Benet Casablancas, Xavier Benguerel, Salvador Pueyo, Salvador Brotons, Manuel Oltra, entre otros. El año 2011 celebramos la XVI edición con éxito de público. Este ciclo se presentó en tres ocasiones en La Habana.

Ciclos de Monumentos Vivos

Realizado fundamentalmente en el interior de la provincia de Tarragona, en monumentos, castillos, iglesias, etc. De gran valor cultural y arquitectónico. Celebramos hasta el año 2008, dieciocho ediciones de este ciclo en el castillo de Escornalbou, la Cartuja de Escaladei, el antiguo Hospital de Santa Magdalena de Montblanc, entre otros escenarios que datan de la edad media o Renacimiento.

Encuentros de Música iberoamericana para Jóvenes Intérpretes

La ACC-I, prestó atención al desarrollo de los jóvenes artistas y organizó durante los años 2007 y 2008 tres Encuentros-Encuentros de jóvenes. Estos fueron un acicate para los jóvenes de las comarcas de Tarragona. Mucho se ha trabajado con la finalidad de estimular e incentivar a los jóvenes valores de las comarcas para que continuaran su labor como profesionales de la música. Al no recibir el apoyo económico suficiente, nos hemos visto en la necesidad de suspender este evento.

Ciclos de música Popular y Tradicional Catalana

La ACC-I realizó por espacio de 12 años este ciclo, el cual fue recibido con mucho calor por parte de las poblaciones donde hemos realizado los conciertos. Razones económicas, una vez más, pusieron en marcha a rodar esta bonita actividad. VIII Festivales de Habaneras y Boleros de la Costa Dorada. La ACCI, con el patrocinio de Catalunya Caixa, organiza desde 2004, el Festival de Habaneras y Boleros. A partir del año 2011, se cambia el nombre llamándose Festival de Música Iberoamericana, con el fin de ampliar el abanico de posibilidades que tiene la música latina en general.

Festival de Boleros

Habaneras de la Costa Daurada