HABANA VIEJA
Havaneres

22è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2017

6 d’agost a les 19:00 hores al local social de Prenafeta

24 d’agost a les 22:00 hores al Pinar del Perruquer, La Pineda

 

grup la habana vieja-IMG_0650

Grup Habana vieja

Gerard Moreno, baix

Jordi Margalef, tenor

Pere Domènech, tenor

 

A la tardor del 2014 neix a Montblanc, La Conca de Barberà, HABANA VIEJA. Havaneres. Interpreta majoritàriament havaneres clàssiques, cançons de taverna i valsets mariners, amb un toc personal que li donen l’acompanyament  al piano i la petita percussió.

En Gerard Moreno, musicòleg, director de corals i professor de l’escola municipal de música Josep Porter de Montblanc, n’és el director, pianista i veu baixa, l’acompanyen els tenors Jordi Margalef i Pere Domènech.

El seu primer disc inclou l’havanera de producció pròpia “La barca d’en Lamin”, dedicada al drama humà dels refugiats.

Al febrer del 2017 estrenen l’espectacle “LA TAVERNA D’HABANA VIEJA”, representació teatral d’una taverna de la costa brava de principis del segle XX, en el què els “clients” Jordi i Pere, canten les havaneres i cançons de taverna més conegudes, acompanyats del “pianista del local”, en Gerard, i amb la participació d’un narrador i una eixerida tavernera.

 

Grup Habana vieja. Gerard Moreno, baix Jordi Margalef, tenor Pere Domènech, tenor

REPERTORI

Allá en la Habana, Al pirata Joan Torrellas, Aquí está el negro, De colores, El abanico, El canó de Palamós, El meu avi, Havanera (Tomeu Penya), Habaneras de la Habana, La Balada d’en Lucas, La barca d’en Lamin, La barca xica, La bella Lola, La cañadulce, La enredadera, La Paloma, La sirena de Begur, Lola la tavernera, Llop de mar, Maitechumia, Mare jo vull ser pagès, Mare vull ser pescador, Mariner de terra endins, Mi madrefue una mulata, Qualsevol nit pot sortir el sol, Rosina, Salió de Jamaica, Tamariu, Vestida de nit i Yo te diré.