Cecilio Tieles, piano

cecilio

És graduat en els Conservatoris: Nacional de París i Txaikovski de Moscou, en l’especialitat de piano. Ha obtingut premis en dos dels més importants concursos internacionals que s’organitzen per a aquest instrument: el Vianna da Motta (Lisboa) i el Marquerite Long-Jacques Thibaud (París). La seva activitat artística ha estat reconeguda per la crítica de diversos països, europeus, asiàtics i americans, on ha ofert el seu art. Ha actuat sota la batuta d’importants mestres, entre altres, de G. Herbig, V. Dudarova, E. González Mántici, M. Duchesne Cuzán i E. Pérez Mesa. El 1970, durant la celebració del bicentenari del naixement de Ludwig van Beethoven, va interpretar els seus cinc concerts per a piano i orquestra, escoltats per primera vegada a Cuba, al costat de l’Orquestra Simfònica de Villa Clara, dirigida a l’ocasió pel mestre Rubén Urribarres.

Li han atorgat les Medalles: «Distinció per la Cultura Cubana», Or del Festival Internacional de Laura Katia Popova «(Bulgària),» Leos Janacek «(Txecoslovàquia) i» Distinció per l’Educació Nacional «(l’Havana – Cuba).

Va ser nomenat Professor Emèrit el 2007 del Conservatori Professional de Música de Vila-Seca.

Dr en Ciències de l’Art per la seva investigació sobre el compositor hispanocubà Nicolás Ruiz Espadero, és autor també del llibre Espadero, lo hispánico musical en Cuba. El 2007, el Museu Nacional de la Música i la Egrem, publiquen el llibre Espadero: música y nación en Cuba colonial, la revisió i publicació de les partitures de les seves obres per a piano, i el CD sobre L’obra per a piano de Nicolás Ruiz Espadero, que va merèixer el Premi Especial de CUBADISCO de l’any 2007.

Ha enregistrat per a la Egrem, i, a Espanya, per a les discogràfiques Columna Música, i ACA. Actualment, és President de l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica, i de l’Associació Cultural Catalana-Iberoamericana, des d’on realitza una important tasca de divulgació de la música de destacats compositors, catalans, cubans i llatinoamericans, en general.

Un dels fundadors de la Federació Unió de Músics de Catalunya.

 

PROGRAMA

Danzas Argentinas     A. Ginastera

3 caninos i danses      F. Mompou

6 danzas                       E. Lecuona

Preludios                     C. Chaves

6 Valses                        F. Chopin

 

Web oficial Cecilio Tieles: www.ceciliotieles.com