Duo A1veu

23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018

Duo A1veu. Alba Fortuny Llorach, veu. Irene López Celestino, guitarra

Alba Fortuny Llorach, veu

Llicenciada en “Història i Ciències de la Música” per la Universitat Autònoma de Barcelona, graduada superior en l’especialitat de cant pel Conservatori Superior del Liceu i certificada en Rítmica Jaques Dalcroze.

Ha rebut classes de direcció coral dels professors Pep Prats, Elisenda Carrasco, Xavier
Pastrana, entre altres, de piano d’Elena Kolesnikova i de cant de Dolors Aldea, Nicolau de Figueiredo, Marcos Fink, Peter L. Anders i Lutz Lanzemann.

Actualment estudia piano amb Diana Baker, cant amb Audrey Michael i està finalitzant els seus estudis de pedagogia musical al Conservatori Superior de Música del Liceu. També compagina la seva activitat artística amb la docència com a professora de piano, cant i cant coral.

A més d’A1veu també forma part del grup de cambra 52cordes i actua juntament amb les pianistes Ada Gasca i Diana Baker.

Irene López Celestino, guitarra

Es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el Grau Superior en interpretació de guitarra clàssica, sota la tutela de Sergi Vicente. Compagina els estudis musicals amb els universitaris i obté la diplomatura en Magisteri d’Educació Musical (URV), llicenciatura en Psicopedagogia (UOC) i Màster en Musicoteràpia (ISEP-UVIC).

Actualment estudia guitarra amb Santi Figueres i treballa com a professora de guitarra a les escoles municipals de música de Montblanc, El Catllar i l’Aula Baptista Nogués de Miami Platja, i com a musicoterapeuta al CEE Font del Lleó de Reus.

Com a intèrtpret ha format part de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona (OBG), i actualment forma part d’altres agrupacions musicals com el Cor Ciutat de Reus i Cèltic Quartet.

El programa del concert ofereix un viatge musical a través de diversos poemes d’escriptors representatius catalans que han estat posteriorment musicats per autors també catalans, alguns originalment per a veu i guitarra i d’altres arranjats per a l’ocasió. D’aquesta manera, literatura i música s’uneixen i queden perfectament integrades en les obres interpretades en aquesta formació, de caràcter més íntim, només a una veu acompanyada pel caliu de la guitarra.

 

PROGRAMA

1. Cançons de Carrer – Enric Morera

(Poemes de Josep Ma de Sagarra musicats per Enric Morera per a la formació de veu i

piano, i posteriorment arranjats per a veu i guitarra)

I. Clavell del balcó

II. Ai Marguerida

III. Abril

IV. L’oreneta

V. Estel del dematí

VI. La font

 

2. Cançó de primavera – Anna Bofill

(“Vivir en el silencio de las palabras”. Text de Ma Cinta Montagut musicat per a veu i

guitarra)

 

3. Sis Cançons – Feliu Gasull

(Poemes de Gabriel i Ferrater musicats per Feliu Gasull per a la formació de veu i

guitarra)

I. Dits

III. Bosc

VI. Posseït

 

4. Cinc poemes de Josep Carner – Mercè Torrents

(Recull de poemes de Josep musicats per Mercè Torrents per a la formació de veu i

guitarra)

I. Calor

II. Màgic moment

III. Cançó de la mica mica

IV. Expectació

V. El Pi