Duo A1veu

Duo A1veu. Alba Fortuny Llorach, veu. Irene López Celestino, guitarra

Diumenge 26 de novembre de 2017 a les 16:00h al Local Cultural d’Alió 

Alba Fortuny Llorach, veu

Llicenciada en “Història i Ciències de la Música” per la Universitat Autònoma de Barcelona, graduada superior en l’especialitat de cant pel Conservatori Superior del Liceu i certificada en Rítmica Jaques Dalcroze.

Ha rebut classes de direcció coral dels professors Pep Prats, Elisenda Carrasco, Xavier
Pastrana, entre altres, de piano d’Elena Kolesnikova i de cant de Dolors Aldea, Nicolau de Figueiredo, Marcos Fink, Peter L. Anders i Lutz Lanzemann.

Actualment estudia piano amb Diana Baker, cant amb Audrey Michael i està finalitzant els seus estudis de pedagogia musical al Conservatori Superior de Música del Liceu. També compagina laseva activitat artística amb la docència com a professora de piano, cant i cant coral.

A més d’A1veu també forma part del grup de cambra 52cordes i actua juntament amb les pianistes Ada Gasca i Diana Baker.

 

Irene López Celestino, guitarra

Es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el Grau Superior en interpretació de guitarra clàssica, sota la tutela de Sergi Vicente. Compagina els estudis musicals amb els universitaris i obté la diplomatura en Magisteri d’Educació Musical (URV), llicenciatura en Psicopedagogia (UOC) i Màster en Musicoteràpia (ISEP-UVIC).

Actualment estudia guitarra amb Santi Figueres i treballa com a professora de guitarra a les escoles municipals de música de Montblanc, El Catllar i l’Aula Baptista Nogués de Miami Platja, i com a musicoterapeuta al CEE Font del Lleó de Reus.

Com a intèrtpret ha format part de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona (OBG), i actualment forma part d’altres agrupacions musicals com el Cor Ciutat de Reus i Cèltic Quartet.

El programa del concert ofereix un viatge musical a través de diversos poemes d’escriptors representatius catalans que han estat posteriorment musicats per autors també catalans, alguns originalment per a veu i guitarra i d’altres arranjats per a l’ocasió. D’aquesta manera, literatura i música s’uneixen i queden perfectament integrades en les obres interpretades en aquesta formació, de caràcter més íntim, només a una veu acompanyada pel caliu de la guitarra.

 

PROGRAMA

1. Cinc poemes de Josep Carner – M. Torrents
(Recull de poemes de Josep musicats per Mercè Torrents per a la formació de veu i guitarra)

I. Calor
II. Màgic moment
III. Cançó de la mica mica
IV. Expectació
V. El Pi

2. Per a una sola veu – J. Torrent
(Poemes de Carles Riba musicats per Jaume Torrent per a la formació de veu i guitarra)

I. Un amant crida el nom
II. Escolta
IV. Per amunt la brancada

3. Cançons de Carrer – E. Morera
(Poemes de Josep Mª de Sagarra musicats per Enric Morera per a la formació de veu i piano, i posteriorment arranjats per a veu i guitarra)

I. Clavell del balcó
II. Ai Marguerida
III. Abril
IV. L’oreneta
V. Estel del dematí
VI. La font

4. Tradicionals catalanes – G. Morante
(Recull d’algunes de les cançons tradicionals catalanes més emblemàtiques acompanyades per l’arranjament guitarrístic de García Morante)

La Dama d’Aragó
El Mariner
Muntanyes Regalades
L’Hereu Riera
La filla del Carmesí