Grup Habana vieja
Gerard Moreno, baix / Jordi Margalef, tenor / Pere Domènech, tenor

23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018

grup la habana vieja-IMG_0650A la tardor del 2014 neix a Montblanc, La Conca de Barberà, HABANA VIEJA. Havaneres.

Interpreta majoritàriament havaneres clàssiques, cançons de taverna i valsets mariners, amb un toc personal que li donen l’acompanyament al piano i la petita percussió.

En Gerard Moreno, musicòleg, director de corals i professor de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira de Montblanc, n’és el director, pianista i veu baixa, l’acompanyen els tenors Jordi Margalef i Pere Domènech.

El seu primer disc inclou l’havanera de producció pròpia “La barca d’en Lamin”, dedicada al drama humà dels refugiats.

Al febrer del 2017 estrenen l’espectacle “LA TAVERNA D’HABANA VIEJA”, representació teatral d’una taverna de la costa brava de principis del segle XX, en el què els “clients” Jordi i Pere, canten les havaneres i cançons de taverna més conegudes, acompanyats del “pianista del local”, en Gerard, i amb la participació d’un narrador i una eixerida tavernera.

Al novembre del 2017, participen, representant a l’ACCI, en el Encuentro “Conocer la Habanera”, a la Ciutat de La Habana.

 

Grup Habana vieja. Gerard Moreno, baix Jordi Margalef, tenor Pere Domènech, tenorPROGRAMA 

Allá en la Habana, Al pirata Joan Torrellas, Aquí está el negro, De colores, El abanico, El canó de Palamós, El meu avi, Havanera (Tomeu Penya), Habaneras de la Habana, La Balada d’en Lucas, La barca d’en Lamin, La barca xica, La bella Lola, La caña dulce, La enredadera, La Paloma, La sirena de Begur, Lola la tavernera, Llop de mar, Maitechu mia, Mare jo vull ser pagès, Mare vull ser pescador, Mariner de terra endins, Mariposita de Primavera. Negro Abelardo, Mi madre fué una mulata, Qualsevol nit pot sortir el sol, Rosina, Salió de Jamaica, Tamariu, Torrevieja, Vestida de nit i Yo te diré.