Josep Mª Ferrando i Marc Torres. PROGRAMA 2: VIOLA

23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018

 

PROGRAMA 2: VIOLA

M. Bruch – “Romanze” per a viola i piano op.85

B. Martinu – Sonata per a viola i piano H.355

I. Poco andante – Moderato – Tempo I

II. Allegro non troppo – Moderato – Poco vivo – Tempo I – Allegro

____________________________

 

Manuel M. Ponce – “Estrellita”

J. Brahms – Sonata per a viola i piano op.120

I. Allegro appassionato

II. Andante un poco adagio

III. Allegretto grazioso

IV. Vivace

  

PROGRAMA 1

 

Ferrando, Josep MaJOSEP MARIA FERRANDO, Inicià els seus estudis de violí al Consevatori professional de música de Vila-seca. L’any 1997 obté el títol professional de violí sota la tutela de Rafael Fabregat amb la qualificació d’Excel.lent. Aquest mateix any rep el Premi extraordinari de Grau Mitjà en violí i Menció d’honor de Grau Mitjà en Música de Cambra.

L’any 2000 obtingué el Grau superior sota el mestratge d’Evelio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu amb les màximes qualificacions, rebent el Premi d’Honor de la seva promoció. També se li va concedir el Premi d’Honor de Grau Superior de Música de Cambra el desembre del 2001.Aquest mateix any va ser acceptat per Guildhall School of Music & Drama de Londres on va realitzar un Màster en Interpretació Musical i un Posgrau (AIS) amb el professor Krzysztof Smietana.

També ha rebut classes de violí impartides per Evgeny Gratch, David Takeno i Igor Oistrakh, ha assistit a cursos d’interpretació violinística impartits per Evelio Tieles i ha participat en classes Magistrals a càrrec d AlanBranch, Àngel Soler, Florestian Piano Trio, KrzysztofSmietana, James Gibbs, Ronan O’Hora, Dame Thea King, David Dolan i Gordon Back.Ha actuat com a solista amb les orquestres Camera Musicae, Orquestra de Cerdanyola del Vallès, Orquestra de l’Empordà, Orquestra de cambra del Garraf, Orquestra Camerata XXI i Orquestra de Vila-seca.És membre del Quartet Alart, amb qui ha actuat arreu del país i ha realitzat diversos enregistraments per cases discogràfiques, Radio Nacional de Espanya i Catalunya Música. Forma duo amb el pianista Marc Torres i amb el percusionista Francesc Vidagany. Actualment és professor de violí en el Conservatori Professional de Música de Vila-seca

marc torres - piano 02MARC TORRES, piano Comença a estudiar a l’Escola de Música de Riudoms, traslladant-se després al Conservatori de Vila-seca on rep classes de M. Buxó, A. M. Cabrera i C. Tieles (Piano) i obté el Titol Professional de piano. Obté el Títol Superior de Piano i solfeig al Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha rebut clases de transport i correpetició d’Alan Branch, i de música de cambra d’Evelio Tieles i A. Soler, entre altres. És acompanyant habitual de solistes, cors i orquestres. Ha tocat entre altres amb el Cor St. Esteve de Vila-seca, havent actuat arreu de les nostres comarques. Ha acompanyat al piano a artistes de reconegut prestigi internacional. Actualment és professor d’Acompanyament al Conservatori de Vila-seca.