“El violoncel de Pau Casals»
Josep-Oriol Miró Cogul, violoncel

23è Cicle de Música Catalana-iberoamericana 2018

Josep-Oriol Miró Cogul, violoncelNascut a Tarragona, inicia els seus estudis al Conservatori de Vila-seca amb David Blay i Alan Branch, violoncel i música de cambra, respectivament. Obté el títol de llicenciat en violoncel a l’ESMuC (Barcelona), on rep classes de Damià Martínez (violoncel) i del Quartet Casals i Kennedy Moretti (música de cambra). Posteriorment amplia la seva formació a la Hochschule für Musik und Theater de Hannover amb Leonid Gorokhov i el Szymanowski Quartett i a la Musik Akademie Basel amb Rainer Schimdt (Hagen Quartett).

Així mateix, ha rebut classes magistrals d’Anner Bylsma, Frenec Rados, Anton Kernjak, Eberhard Feltz, Rafael Rosenfeld, María de Macedo, Marçal Cervera, Wen-Sinn Yang, el Quatuor Ysaÿe, Oliver Willer (Kus Quartett), Daniel Sepec (Arcanto Quartett), entre d’altres.

Ha realitzat actuacions per tot l’Estat Espanyol, Alemanya, Itàlia, França, Polònia i Suïssa formant part de diverses orquestres i agrupacions de cambra i orquestres, especialment amb el Quartet Versus, del qual n’és membre fundador del qual és membre fundador i amb els que ha enregistrat per a TV3 i Catalunya Radio.

El seu interès per tots els camps i estils de la música l’han portat a participar en nombroses estrenes d’obres contemporànies i gravacions. També ha sigut professor de violoncel i director del conjunt de violoncels al Conservatori de Vila-seca.

Actualment compagina l’activitat artística del Quartet Versus amb la de solista de violoncel a la Neues Orchester Basel i a la Camerata Da Vinci, ambdues a Basilea (Suïssa), ciutat on resideix a dia d’avui.

 

PROGRAMA

Suite per a violoncel sol en Sol major BWV 1007

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Menuet I i II

Gigue

 

Suite en re menor: Homenatge a Pau Casals

E. Casals (1892-1986)

Preludi

Scherzando

Elegia

Finale

Suite per a violoncel sol

G. Cassadó (1897-1966)

Preludi – Fantasia

Sardana

Intermezzo i dansa final