«El violoncel de Pau Casals»
Josep-Oriol Miró Cogul, violoncel

LLOC: Auditori Alcalde Josep Malapeira, Vila-seca

DATA: 28 de setembre de 2017

HORA: 20:30h

Josep-Oriol Miró Cogul, violoncelNascut a Tarragona, inicia els seus estudis al Conservatori de Vila-seca amb David Blay i Alan Branch, violoncel i música de cambra, respectivament. Obté el títol de llicenciat en violoncel a l’ESMuC (Barcelona), on rep classes de Damià Martínez (violoncel) i del Quartet Casals i Kennedy Moretti (música de cambra). Posteriorment amplia la seva formació a la Hochschule für Musik und Theater de Hannover amb Leonid Gorokhov i el Szymanowski Quartett i a la Musik Akademie Basel amb Rainer Schimdt (Hagen Quartett).

Així mateix, ha rebut classes magistrals d’Anner Bylsma, Frenec Rados, Anton Kernjak, Eberhard Feltz, Rafael Rosenfeld, María de Macedo, Marçal Cervera, Wen-Sinn Yang, el Quatuor Ysaÿe, Oliver Willer (Kus Quartett), Daniel Sepec (Arcanto Quartett), entre d’altres.

Ha realitzat actuacions per tot l’Estat Espanyol, Alemanya, Itàlia, França, Polònia i Suïssa formant part de diverses orquestres i agrupacions de cambra, especialment amb el Quartet Versus, del qual n’és membre fundador del qual és membre fundador i amb els que ha enregistrat per a TV3 i Catalunya Radio.

El seu interès per tots els camps i estils de la música l’han portat a participar en nombroses estrenes d’obres contemporànies i gravacions. També ha sigut professor de violoncel i director del conjunt de violoncels al Conservatori de Vila-seca.

Actualment compagina l’activitat artística del Quartet Versus amb la de solista de violoncel a la Neues Orchester Basel i a la Camerata Da Vinci, ambdues a Basilea (Suïssa), ciutat on resideix a dia d’avui.

 

PROGRAMA

Suite per a violoncel sol en Sol major BWV 1007
Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet I i II
Gigue

Suite en re menor: Homenatge a Pau Casals
E. Casals (1892-1986)

Preludi
Scherzando
Elegia
Finale

Suite per a violoncel sol
G. Cassadó (1897-1966)

Preludi – Fantasia
Sardana
Intermezzo i dansa final